menu
sluiten

Inclusie & diversiteit

Ons bureau is ruim 30 jaar actief op het gebied van diversiteit en inclusie. Wij adviseerden door de tijd heen talloze organisaties bij de vormgeving en implementatie van hun Inclusie- & Diversiteitsbeleid. Wij onderscheiden ons met een door ons zelf ontwikkelde veranderkundige benadering en door verder te kijken dan de voor de hand liggende opvattingen over inclusie en diversiteit.

Onze visie is dat het niet alleen gaat om de opgave om diversiteit in statische zin te bewerkstelligen (divers zijn in samenstelling en aantallen), maar dat het er vooral om gaat om dynamische diversiteit te realiseren met als doel de algehele diversiteit van een organisatie productief te maken en een voor de organisatie en de samenleving relevante waarde te geven.

Onze ervaring wijst uit dat dynamische diversiteit een organisatiecultuur vraagt waarin verschillen worden (h)erkend en eigenheid wordt gewaardeerd. Waarin leidinggevenden, medewerkers en teams de juiste balans weten te vinden tussen ruimte voor eigenheid en aanpassingsvermogen. Een cultuur van inclusiviteit waarin met een zekere ‘nuchterheid’, respect en ruimte voor de verschillen wordt samengewerkt.