menu
sluiten

Lodewijk Asscher

Functie

contact

l.asscher@vandebunt.nl

Lodewijk Asscher werkte twintig jaar in de politiek, onder andere als vicepremier, wethouder van Amsterdam, minister van Sociale Zaken en partijleider van de Partij van de Arbeid. Deze rijkdom aan ervaringen stelt hem in staat om als adviseur gemakkelijk te schakelen tussen verschillende werelden: hij weet beleidsvoornemens en abstracte ideeën snel te vertalen naar het belang ervan voor de mensen die het raakt. Lodewijk: ‘Dat maakt de kans groter dat je iets bedenkt wat ook écht helpt.’ 

Lodewijk houdt zich het liefst bezig met complexe maatschappelijke vraagstukken. Hij vindt het belangrijk dat mensen zich vanuit een veilige basis volledig kunnen ontwikkelen. Hij heeft een achtergrond als jurist en docent Informatierecht.

Naast zijn werk bij Van de Bunt adviseert hij de Europese Commissie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Openbare Bibliotheek Amsterdam en het Muziekgebouw aan ’t IJ en voorzitter van het Comité Nationale Sportherdenking.