menu
sluiten

Hester van der Burg

Functie

contact

h.v.d.burg@vandebunt.nl
0621243942

Hester van der Burg is een ervaren organisatieadviseur en leercoach met een expertise op het gebied van leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Taal- en cultuurkundige van huis uit en opgeleid als systemisch adviseur kijkt ze met een antropologische en systemische bril naar vraagstukken. Ze helpt in haar werk individuen, teams, leiders en samenwerkingsverbanden. Door zichtbaar te maken dat iets systemisch gezien misschien heel verklaarbaar is maar niet helpend en begeleidt vervolgens bij het doorbreken van de onderliggende (individuele of organisatie) patronen. Door andere taal toe te voegen waardoor nieuwe perspectieven ontstaan. Of door mensen te helpen beter met elkaar in gesprek te komen.

Leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling zijn voor Hester verbonden. Leiderschap wordt immers altijd zichtbaar in de interactie tussen mensen. En geeft richting aan de ontwikkeling van de organisatie. Collectief en gedeeld leiderschap maakt organisaties stevig. Om dat voor elkaar te krijgen is het zichtbaar en productief maken van diversiteit in groepen/teams ook iets waar ze veel plezier aan beleeft.

Het echt duurzaam beter maken van grotere organisatiesystemen en/of verder komen in (maatschappelijke) vraagstukken is waar het voor haar om gaat. Het stimuleren van het lerend vermogen is de manier waarop zij daar aan bijdraagt. Ze houdt ervan om telkens te blijven schakelen tussen ‘groot’ kijken en ‘klein’ doen. Hester: ‘Als mensen wezenlijk anders naar zichzelf, de organisatie of een vraagstuk gaan kijken en daardoor dingen anders gaan doen, dan ben ik weer dankbaar dat ik dit vak beoefen’.

Hester is geëngageerd, sociaal sterk, beschouwend, plezierig-confronterend en positief ingesteld. Ze geniet ervan om mensen een veilige context voor ontwikkeling te bieden. Hester: ‘het echte leren doe je toch door ook een beetje plezier te gaan beleven aan ongemak.’